Webshop

BezoekWebshop

Op zoek naar de leukste artikelen voor jouw paard?
Bezoek dan ook onze webshop!

Social Media

 

Follow us on FacebookFollow us on Facebook  instagram  

Lidmaatschap

Ben je nog geen lid van Toptalent Dressage?
Schrijf je dan nu in! Een lidmaatschap biedt je vele voordelen!

  • Een eigen profiel
  • Een eigen fotogalerij
  • De mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties (tegen betaling)
  • Het bekijken van andere profielen

Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

  

Toptalent Dressage Nieuws

|| Jonge talenten TTC Zuid Holland aan het woord ||

TTC

Schuyler Kühne.

“Ik heb afgelopen weekend (4 en 5 mei ) deelgenomen aan de selectiedagen van het TTC talententeam Zuid-Holland met mijn paard Davinci. (Jazz x Zuidhorn) Vrijdag 4 mei hadden wij onze eerste selectie dag. We werden in groepen van vier ingedeeld, in de baan werd je onderverdeeld in twee groepen. In de groep waarin je reed kreeg je een les van 30 minuten, dit was erg intensief zowel voor het paard als de ruiter maar wel een zeer leerzame les. Voor mijn paard Davinci was dit erg spannend op zo groot terrein, toch deed die heel erg zijn best en ging het harstikke goed. We kregen nadat je gereden had een beoordelingsprotocol mee, hierop stond wat je verbeter punten waren en je goede punten.

Daarna moesten we thuis op de uitslag wachten, dit was natuurlijk erg spannend. Gelukkig was ik door naar de finale. Op 5 mei mocht ik meedoen aan de finale, er zouden drie ruiters afvallen. Op deze dag moesten we allemaal de eerste proef van de maand rijden bij mij was dat proef 19 M2. Mijn proef ging eigenlijk minder dan ik gehoopt had. Dit lag voornamelijk aan mij, vanwege de spanning die ik had. Als je de proef gereden had kreeg ieder nog een paar minuten na de proef les. Ik kreeg les van Barbara Koot, in deze minuten konden wij nog aan de jury laten zien wat we konden, en verbeteringen van de oefeningen die in de proef minder gingen. De les vond ik zelf echt super goed gaan, Barbara en ik waren vooral bezig om Davinci meer over zijn rug te laten lopen. Bij spanning vergeet die soms ze rug te gebruiken. Dit ging echt super goed! Nadat we deze drukke dag gehad hadden, moesten we weer wachten op de uitslag. Rond half vijf werd ik gebeld door Barbara Koot met de mededeling dat ik geselecteerd ben voor het TTC programma, wij hebben er super veel zin in. En kijken uit naar deze leerzame periode!”

Fleur Fraissinet

Hoi, ik ben Fleur Fraissinet en ik ben 16 jaar oud. Ik heb afgelopen weekend (4 en 5 mei) deelgenomen aan de selectiedagen voor het TTC talententeam met mijn paard Florian (v. Florestan I). Op 4 mei reed je met 4 mensen in de baan, in de baan werd je onderverdeeld in 2 groepen. In je groep kreeg je 30 minuten les. Florian stond er die dag super fijn aan en deed goed zijn best. We kregen een beoordelingsprotocol mee naar huis en moesten daarna wachten op de uitslag. We werden rond 8 uur gebeld door Barbara Koot dat we door waren naar de volgende dag. 5 mei moesten we eerst een proef rijden uit de klasse waarin je startte op dat moment. Mijn proef ging niet zoals ik had gehoopt, omdat ik zelf iets gespannen op mijn paard zat. Daarna kreeg ik nog 15 minuten les van Bob Tenwolde. Die les ging super goed en Florian stond tijdens die les super goed aan. Daarna kregen we om half 4 een belletje dat we in het TTC talententeam zaten. Super blij en super gaaf dat ik dit kan en mag meemaken met mijn knappe paard!

fleur

Luna Brouwer

Hoi ik ben Luna Brouwer en ben 17 jaar. Ik heb meegedaan aan de selectie dagen voor het TTC Zuid-Holland op 4 en 5 mei. Op de eerste dag kreeg ik met mijn paard Easy Top les van Bob Tenwolde, waarbij we vooral aan de kwaliteit van Easy zijn draf hebben gewerkt. ‘S avonds hoorde ik dat ik door was naar de finale wat ik natuurlijk super gaaf vond. Easy en ik reden een fijne proef en daarna hadden we nog even les van Bob dit was super fijn en Easy ging super lopen. Ik was heel blij dat ik de kans kreeg om mee te doen en dat ik in deze twee dagen heel veel geleerd had. Toen ik hoorde dat ik in het TTC zat was ik super verrast en blij. Het was iets wat ik als klein kind al wilde maar nooit voor mogelijk had gehouden.

luna2

Sascha Kroos 

Hoi, ik ben Sascha Kroos en ik ben 14 jaar. Met mijn New Forest pony Corsandro (v. Orlando) start ik op dit moment M1 dressuur en we hebben afgelopen weekend (4&5 mei) meegedaan aan de selectie dagen van de TTC Zuid-Holland. Op vrijdag reden we een les in groepjes van 4. Ik had een goed gevoel over hoe ik gereden had ook al waren er nog genoeg verbeter puntjes, maar daar hebben we in de les aan gewerkt.

Dat we bij de beste 15 van de 47 hoorden had ik niet verwacht. Ook kreeg ik een positief beoordelingsformulier mee naar huis en hebben we lekker in het bos uitgestapt. Zaterdag moest ik proef 15 (M1) rijden en had ik daarna nog even les om wat puntjes uit mijn proef te verbeteren. Daarover was ik super tevreden en ik werd zaterdag middag gebeld met goed nieuws; we waren in het TTC Talententeam opgenomen! Ik heb superveel zin in de komende tijd bij de TTC en hoop dat Cors en ik samen veel gaan leren. 

Kroos

Kees Verheij

Hoi, Ik ben Kees Verheij en ik ben 16 jaar oud. Ik heb 4 mei deelgenomen aan de TTC Selectiedag. Samen met mijn paard Cypress-Hill (v. Voice). Ik start met hem in de klasse ZZ Zwaar waar we nog maar 1 punt hoeven voor de PSG. Tijdens de selectie reed je met 4 mensen in de baan, onderverdeeld in 2 groepen. Ik reed bij Bob Tenwolde en kregen super fijne tips waar we zeker iets mee konden. Cyp liep echt heel fijn en stond goed aan de hulpen, hij moet alleen nog meer ontspannen in zijn lijf en daar zijn we dan ook zeker mee aan de slag gegaan. Rond 8 uur werd ik gebeld dat ik door was naar 5 mei. Dus die avond nog even snel een proef uit mijn hoofd geoefend. Op 5 mei reed ik met Cyp ook een erg fijne proef maar ook daar moet hij losser worden en gaan ontspannen. Na de proef nog even aan de slag gegaan met Barbara Koot. Later die dag werden wij gebeld dat we opgenomen waren in het TTC Talententeam ik was super blij toen ik dit hoorde en heb er nu al super veel zin in! 

Dayali van Aardenne

“Hallo, ik ben Dayali van Aardenne en ik ben 13 jaar. Ik heb op 4 en 5 mei met mijn pony Sandoery deelgenomen aan de TTC selectiedagen. Ik heb twee hele leuke dagen gehad en alles was super geregeld! Het was voor mij de eerste keer dat ik deelnam aan de TTC  selectie en nu zitten we in het Talententeam. Ik vind het geweldig om dit mee te mogen maken. Nu kijk ik uit naar alle leerzame praktijk en theorie lessen en ik heb er heel veel zin in!!”

IMG 20180506 WA0031 002

Bron: TopTalent Dressage overname zonder toestemming is niet toegestaan

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn