Webshop

BezoekWebshop

Op zoek naar de leukste artikelen voor jouw paard?
Bezoek dan ook onze webshop!

Social Media

 

Follow us on FacebookFollow us on Facebook  instagram  

Lidmaatschap

Ben je nog geen lid van Toptalent Dressage?
Schrijf je dan nu in! Een lidmaatschap biedt je vele voordelen!

  • Een eigen profiel
  • Een eigen fotogalerij
  • De mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties (tegen betaling)
  • Het bekijken van andere profielen

Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 Toptalent Dressage Nieuws

|| Suraya Hendrikx, Naomi Nouwen en Isabel Cool winnen de eerste proeven op het BK te Lier||

Woensdag ging in het Azelhof in Lier het Belgisch Kampioenschap Dressuur van start. Naast het BK voor senioren en jeugd zijn er ook kampioenschappen in de Intermediaire, st Georges en M10.

Het was Isabel Cool die nipt de Intermediair wist te winnen met Cheatodon met 68.29% voor Sam Verheyden en Kara Bosman. Naomi Nouwen won dan weer de eerste proef van de A Tour met 69.57% op de voet gevolgd door Laureen Poncelet en Wouter D'Hoore.

In de B Tour stond Suraya Hendrikx afgetekend aan de leiding met haar merrie, Benicia met 71.59%.

Suraya: "Ik ben erg blij met deze zege en vooral met het goede gevoel dat de merrie mij gaf in de ring. Het zag er lange tijd naar uit dat ik niet zou kunnen deelnemen aan het BK. Een week geleden kwam ik zwaar ten val met mijn Young Riders paard nadat hij zelf ongelukkig onderuit ging. Ik was even bewusteloos en belandde op de spoed terecht. Uitgebreide scan en röntgenonderzoek wees uit dat er gelukkig geen breuk of bloeding was maar wel een zware hersenschudding. Tot en met zaterdag heb ik haast alleen maar in bed gelegen en geslapen, mijn geheugen was volledig weg en ik herinner me nog steeds niks van de val. Vanaf zondag ben ik langzaam aan terug beginnen rond wandelen en begon het ook weer te kriebelen om te rijden. Uiteindelijk heb ik maandag en dinsdag terug kunnen trainen, rustig aan maar het lukte wel en daarom wilde ik toch afreizen naar het BK. Ik probeer tussendoor goed te rusten en draag een zonnebril tegen het felle licht maar deze overwinning doet wel echt deugd. Hopelijk kan ik de trend doorzetten."

suraya

De Benicio merrie liep een zeer solide proef. Al mocht het algemeen beeld nog iets meer bergop zijn toch was heel de proef mooi afgewerkt met zeer goede verruimingen, wissels en een sterk stap gedeelte en een afgetekende winnares. Brecht D' Hoore haalde met de Everdale zoon Iverness ook een mooie 69.9% en ruim 2%voorsprong op nummer 3, Isabel Cool. Morgen dag 2 op het BK, dan komen ook de grote en de kleine tour en de start en eveneens ook de paradressuur. 

Bron TopTalent Dressage, overname zonder brons vermelding is niet toegestaan.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn