Webshop

BezoekWebshop

Op zoek naar de leukste artikelen voor jouw paard?
Bezoek dan ook onze webshop!

Social Media

 

Follow us on FacebookFollow us on Facebook  instagram  

Lidmaatschap

Ben je nog geen lid van Toptalent Dressage?
Schrijf je dan nu in! Een lidmaatschap biedt je vele voordelen!

  • Een eigen profiel
  • Een eigen fotogalerij
  • De mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties (tegen betaling)
  • Het bekijken van andere profielen

Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 Toptalent Dressage Nieuws

|| Werkendam 70.5% voor de debuterende Lichte Tour amazone Anne de Jong ||

Half maart 2021 heeft Anne de Jong de teugels overgenomen van Graffit (v. Apache). De pas tien jarige ruin werd tot begin dit jaar door haar moeder Nicolette de Jong uitgebracht in de Grand Prix.

"Ik reed thuis Grafit wel vaker naast het jonge paard die ik ook thuis heb staan, toen mijn moeder de Grand Prix behaalde gaf ze af snel aan dat ik Graffit vaker kon rijden en kijken om zo ook richting de Grand Prix te gaan trainen en kijken of dat wellicht ook haalbaar is met het uitzicht dat ik nog U25 mag starten qua leeftijd".

Begin maart kwam Anne de Jong voor het eerst aan de start met Graffit in het Z2.

"Door corona waren er natuurlijk veel minder wedstrijden en hebben we waar we konden starten gereden en thuis ook vaak meegedaan aan de "online" wedstrijden. Eigenlijk ging het vanaf het begin in de proeven gelijk al goed".

(Tekst loopt door onder de foto.)

anne de jong werkendam

Foto© Foto4U

13 juni 2021 en dan je debuut in de Lichte Tour voor het eerst de rijrok aan, hoe voelde deze dag voor jou.

"Een wedstrijd op het midden van de dag is altijd wat meer plan werk ook mede door de andere paarden thuis en Graffit is ook niet gewend om 's middags uit het land gehaald te worden. Eigenlijk ging alles heel erg goed. We zaten er maar kort op met het losrijden, wij waren precies op tijd het liep ietsjes in, heb ik tijdens mijn proef niets van gemerkt. Hij stond er bij het losrijden en tijdens de proef heel erg fijn aan. Dan is het altijd nog maar de vraag wat de jury hiervan vind natuurlijk. Na een 45 minuten kon ik de protocollen ophalen, het was en meetmoment dus geen officiële uitslag, super blij toen ik zag dat ik 70.5% had voor de proef. We zijn thuis echt goed aan het doortrainen naar de U25 zoals het nu gaat is er een reeële kans dat we dit over een tijd wel kunnen gaan starten".

 

 

Bron: TopTalent Dressage, overname zonder brons vermelding is niet toegestaan.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| Nieuwe data BK Dressuur bekend ||

Van 6 tot en met 10 oktober zal  het Belgium Dressage Events opnieuw de organisatie op zich nemen voor het BK Dresuur in het Azelhof in Lier. Op die manier wil de organisatie ook aan amateursporters de kans geven zich optimaal te kunnen voorbereiden. Het concrete voorprogramma wordt nog afgewerkt en bij opening van de inschrijvingen online gezet. Na overleg met de nationale commissie en de organisatie van Dentergem, worden de BK's verplaatst naar het najaar.

bk 2021

Bron: Paardensport Vlaanderen / Belgium Dressage Events

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| BK Dressuur 2021 uitgesteld naar najaar 2021 ||

Helaas is het Belgium Dressage Events wederom genoodzaakt het Belgisch kampioenschap dressuur uit te stellen naar een datum in het najaar. Vanwege COVID-19 is er nog geen duidelijkheid wanneer ook amateurruiters weer op wedstrijd kunnen gaan. Deze onzekerheid verstoort de vlotte voorbereiding van dergelijk evenement zowel voor de organisator als voor de amateurruiter. De organisatie wilt graag een kampioenschap voor alle dressuurruiters organiseren en hebben daarom besloten het uit te stellen. Door het uitstellen hopen zij iedereen een betere voorbereiding voor deelname aan het BK te geven. Het vinden van een geschikte datum is moeilijk vanwege de vele kampioenschappen en overvolle paardensport-agenda. Inmiddels ligt er een nieuw voorgestelde datum bij de nationale dressuur-commissie, zodra wij hier meer van weten zullen wij hierover berichten.

Knipsel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

Belgium Dressage Events - BK 2021

Belgium Dressage Events wil het Belgisch Kampioenschap dressuur voor alle deelnemers organiseren. Momenteel is dit nog niet mogelijk vanuit de overheid. Verplaatsen van de datum is ook een mogelijkheid, al zit het BK Dressuur dan (te) dicht op het EK voor de jeugd. Wellicht komt er binnenkort verandering in, daarom willen wij voorlopig het bericht vanuit de overheid, komende week, nog even afwachten. Wij hebben er vertrouwen in om van 20 t/m 24 mei a.s. het BK Dressuur in Lier te kunnen organiseren. Houd de website en socials in de gaten voor de laatste updates.

Facebook

Instagram

Website

bk 2021

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| CDI Sint Truiden Young Riders - Hattrick voor Milou Dees, Karoline Vestergaard op plaats twee ||

Voor het tweede jaar op rij rijdt Milou Dees naar een Hattrick bij de Young Riders tijdens het CDI Sint Truiden. Ook vandaag werd de Kür op muziek gewonnen door Milou Dees en Francesco, de score van vandaag 75.676% was ruimschoots genoeg voor een derde overwinning deze week.

Milou low res

Foto Digishots

De Belgische amazone Karoline Sofie Verstergaard en Junior Hit reden tijdens de afsluitende rubriek een hele sterke Kür op muziek welke beloond werd met 72.575% en wat haar vandaag de tweede plaats opleverde en haar beste prestatie tijdens dit CDI Sint Truiden.

Kimberly Pap die gisteren besloot de pas 7 jarige merrie Just a Dresm STRH te starten tijdens de finale Kür op muziek eindigde vandaag op de derde plaats met een score van 72.525%

Sophie Jamar en Double Diamond II reden ook tijdens de afsluitende Kür op muziek naar de vierde plaats. (71.250%)

Quinty Vossers en Hummer reden naar 69.833% wat vandaag goed was voor de vijfde plaats.

De volledige uitslag is hier te bekijken

 Bron: TopTalent Dressage, overname zonder brons vermelding is niet toegestaan

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)