Webshop

BezoekWebshop

Op zoek naar de leukste artikelen voor jouw paard?
Bezoek dan ook onze webshop!

Social Media

 

Follow us on FacebookFollow us on Facebook  instagram  

Lidmaatschap

Ben je nog geen lid van Toptalent Dressage?
Schrijf je dan nu in! Een lidmaatschap biedt je vele voordelen!

  • Een eigen profiel
  • Een eigen fotogalerij
  • De mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties (tegen betaling)
  • Het bekijken van andere profielen

Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 Toptalent Dressage Nieuws

|| Jette de Jong Belgisch Junioren Kampioen 2021 ||

De eerste finale op het Belgisch Kampioenschap is verreden, het BK van de Junioren. Na eerder het BK Junioren in 2020 gewonnen te hebben, is er nu de prolongatie, ook dit jaar is Jette de Jong de Belgische Kampioen Junioren.

Er was al de winst in de Team Test, de Individuele Proef een daarbij komt ook nu ook de overwinning bij de Kür op muziek, een echte hattrick!

Jette de Jong en Heavenly Charming reden naar 78.320%. Louise Brauwers en Jarveaux de Baian werden vandaag tweede in de Kür vlak voor Michiel Nevelsteen en Lars Van Het Kristoffelhof, zijn score kwam uit op 73.350%. Het was een spannende race om de plaatsen twee en drie in het Belgisch Kampioenschap Junioren 2021.

Prijsuitreiking Finale Juniors Jette

Reacties medaille winnaars

Mijn paard is nog maar heel jong en we gingen zonder verwachten naar het BK, dat we hier dan een Bronze medaille halen had ik nooit durven hopen. De eerste reactie van Louise Brauwens winnares van de Bronze Medaille. Michiel Nevelsteen in een reactie: “Het is gelukt een podium plaats en dan ook nog eens een Zilveren medaille”.

Op de vraag wat was het allerleukste bij de prijsuitreiking werd er unaniem door alle medaille winnaars lachtend gezegd: “De campagne!!”

Prijsuitreiking Finale Juniors champagne

Overall ranking Belgisch Kampioenschap Junioren :

1.Jette de Jong en Havenly Charming – 225.046

2.Michiel Nevelsteen en Lars Van Het Kristoffelhof – 212.723

3. Louise Brauwers en Jerveaux de Baian – 211.511

Volledige uitslag is hier te bekijken

Bron: TopTalent Dressage Foto© Digishots

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| Emilie Herweyers wint de Children Team test BK 2021 ||

Na een eerdere tweede plaats tijdens de Perliminary test op het BK was er nu de overwinning bij de Children Team Test. Emilie Herweyers en Kalegro C-TO DVB reden met een score van 76.625% naar de overwinning.

Emilie Herweyers: “Het is echt super om hier te mogen rijden, ik kom met mijn pony en mijn paard aan de start. Gisteren in beide rubrieken een tweede plaats en dan vandaag de overwinning bij de Children. Kalegro C-TO DVB is een pittige merrie van nog maar 6 jaar oud. Ik heb haar nog maar net sinds deze zomer kunnen uitbrengen op wedstrijd door Corona. Ik ben super trots op haar hoe ze zich hier al heel de wedstrijd fijn heeft laten rijden ondanks de vele indrukken die ze hier op doet. Ik kom later vandaag ook nog aan de start bij de pony’s. Met mijn pony heb ik ook al twee maal het EK mogen rijden en dat het hier op het BK zo goed gaat daar ben ik heel gelukkig om”.

emilie herweyers

Amber Hennes en Allegro v/h Trichelhof de winnaar van de eerste proef werden reden in de Team Test naar de tweede plaats met 73.45%. Isebaeu Vercammen en Cinderella Kwikaard rijden in de Team Test naar de derde plaats haar score kwam uit op 71.800%.

prijsuitreiking children dag 2

De volledige uitslag is hier te bekijken.

Bron TopTalent Dressage Foto© Digishots

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| Larissa Paulis wint ook tweede onderdeel de Grand Prix Special op het BK ||

Ook de Grand Prix Special is gewonnen door Larissa Paulis. Met Flambeau was ze veruit de sterkte in het deelnemersveld, 73.979% was de winnende score tijdens de Grand Prix Special. Niet alleen de overwinning schreef zij op haar naam, net als bij het eerste onderdeel pakte zij ook de tweede plaats. Met First – Step Valentin reed de amazone naar 70.915% wat haar wederom de tweede plaats opleverde.

Larissa Paulis Grand Prix Special

Eerder vertelde zij al tegen het Belgium Dressage Event goed in vorm te zijn, haar prestaties in Warengem gaven haar vertrouwen richting het Belgisch Kampioenschap.

Alexa Fairchild en Dabanos D’o4 reden in de special naar 70.489% wat goed was voor de derde plaats. Thibault Vandenberghe en Santiago Song reden ook naar een score van boven de 70%, 70.106% was de score welke goed was voor de vierde plaats. In de tussenstand staat hij nog op de derde plaats. Aankomende zondag middag wordt de afsluitende Kür op muziek verreden en zullen wij weten wie er dit jaar tot Belgisch Kampioen zal worden gehuldigd.

De volledige uitslag is hier te bekijken

Prijsuitreiking Grand Prix Special

Bron TopTalent Dressage Foto© Digishots

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

BK Kleine Tour overwinning voor Flore de Winne in de Intermediare I

Het tweede onderdeel van het BK Kleine tour de Intermediaire I is gewonnen door Flore de Winne en Flynn. 71.676% wat het resultaat van haar verreden proef wat een staand applaus opleverde van alle bezoekers in het Azelhof vanavond.

Flore de Winne: “Het ging zo fijn vanavond, bij het eerste onderdeel in de Kleine Tour kwam ik niet voorbij de A, daar stond een kunstwerk wat hij echt eng vond, dat heeft ook echt mijn scores gedrukt. Toen ik mijn punten zag dik 71% en het applaus van het publiek kreeg ik de tranen in mijn ogen het was zo emotioneel, dat wordt ik er nu ook weer van. Flynn is pas 7 jaar maar hij doet alles met gemak, hij loopt echt voor op zijn leeftijd. De finale gaat spannend worden, de top zit echt wel dicht op elkaar. Mijn persoonlijk record in de Kür is 75% dat zou mooi zijn als we dat kunnen evenaren. Morgen is het een rustdag, dan ga ik allen even met hem wandelen. Zondag gaan we ons best doen en vooral genieten van dit mooie BK”.

flore de winne

Suraya Hendrikx en Dear Friend 2 reden naar de tweede plaats kort achter de winnares van vanavond, 71.265% was haar score. Laura Luijten en J2I Lamborghini reden met 70.970% naar de derde plaats.

De volledige uitslag is hier te bekijken

 

 

kleine tour dag 2

Bron TopTalent Dressage Foto© Digishots 

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| Jorinde Verwimp wint ook tweede rubriek van de Platina Cup ||

 Het tweede onderdeel van de Platina Cup de Intermediare II is vandaag gewonnen door Jorinde Verwimp. Vandaag werd dit verreden in de buitenpiste in een aangenaam herfst zonnetje.De score van Jorinde Verwimp en Charmer lag een fractie hoger dan de eerder verreden proef afgelopen woensdag, vandaag kwam de score uit op 71.029%.

Jorinde platina cup dag 2

De tweede plaats was net zoals afgelopen woensdag voor Sam Verheyden en Kryptonite Van De Performing stables, vandaag goed voor een score van 70.324%.

Op de derde plaats vandaag zien wij vandaag Liselot Dupont en Houdini goed voor 69.618%. De nummer drie van afgelopen woensdag Kara Bosman en Fiderprinces reden vandaag met 68.765% naar de vierde plaats. Isabel Cool en Cheatodon eindigde vandaag op de vijfde plaats 67.618% was vandaag haar score.

Prijsuitreiking platina dag 2

De volledige uitslag is hier te bekijken.

Bron TopTalent Dressage Foto© Digishots

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)