Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 Dominique Marijnissen's vrienden

 • Janine Bos

  Janine Bos

  Eeen tijd niet online geweest maar alles gaat door Inmiddels over de helft van mijn stage en eerlijk gezegd ben ik daar blij mee. Het is super leuk en leerzaam maar 40uur in de week en daarnaast de paarden kost toch best veel energie... Kiki heeft de laatste paar dagen de kou in der billen denk ik, aan de longe voor het rijden is ze een bommetje. Maar daarna is het opstappen en wegrijden heerlijk! Vanmiddag zijn we rond half 6 weer thuis dus dan snel omkleden, eten en lekker naar stal.
 • Aurelie Klopper

  Aurelie Klopper

  zo! alweer een tijdje geleden dat ik iets heb laten weten haha. morgen starten we in Aalsmeer. hopelijk haal ik mijn laatste puntje in het Z1 voor het Z2! en... ik heb super leuk nieuws! vanaf maart mag ik een nieuwe pony gaan rijden! echt een super gave kans en ik verheug me er al helemaal op!
 • Suzan Berkers

  Suzan Berkers

  Helaas niet meer actief op Toptalent omdat ik helaas geen paarden meer heb
  Druk bezig geweest afgelopen jaar met mijn stage, over een week ben ik klaar en hopelijk kunnen we straks weer rustig op zoek naar een nieuwe uitdaging in de paardenwereld
 • Liza Berkhof

  Liza Berkhof

  Straks nog even de paardjes gedag zeggen. Morgen ochtend vroeg gaan we op vakantie! Super veel zin in! Ik ben ook wel weer blij als we terug zijn, want dan komt bijna mijn nieuwe topper naar huis toe!
 • senna evers

  senna evers

  van weekend nog hms mitchell en vsl make it happen gestart z2 en z1 een 2 de en 3de plaats
 • Megan Burhenne

  Megan Burhenne

  Heerlijk die vakantie! Paardjes ook even een weekje vakantie gehad, maar vanaf vandaag mogen ze weer!
 • Michelle de Bruijn

  Michelle de Bruijn

  Kissing Spines.
  Wanneer het paard zijn rug opbolt, dan gaan de werveluitsteeksels uit elkaar. Wanneer het paard zijn rug hol maakt, dan komen de uitsteeksels naar elkaar toe. Wanneer deze uitsteeksels elkaar raken, of tussenliggende weefsels beklemmen, veroorzaakt dit pijn. Dat wordt Kissing spines genoemd.
  Je hebt Kissing Spines in meerdere stadiums.
  Mijn paard heeft het helaas in een vrij hoog stadium, dit konden wij ook op de röntgenfoto's zien.
  Ik heb mijn paard 3 jaar geleden gekocht, hij was toen heel erg scheef.
  Ik heb hem toen zelf recht gereden en sinds dien is hij gaan staken.
  Wij zochten er niet achter dat hij misschien pijn had en dachten dat hij me gewoon wilde uitproberen of vervelend was.
  Dit staken heeft hij 3 jaar volgehouden.
  Niet constant, WANT!! Mijn paard heeft nooit constant gestaakt.
  Ik heb nog tot de M2 met hem kunnen komen en heb vele prijzen met hem gewonnen en we konden meestal met de top 3 meerijden op wedstrijden.
  Mijn paard heeft tijdelijke pieken qua het rijden en loopt dan ook echt de sterren van de hemel, want lopen kan hij wel en van de een op de andere dag kan hij dan weer gaan staken, waardoor ik amper een slangenvolte met hem kan rijden, of hij staat alweer stil.
  Wij zijn uiteindelijk met Zuid naar de dierenartskliniek in Wolvega gegaan, omdat hij tijdens het staken enorme angstogen kreeg en als ik hem naar voren wilde rijden, wist hij niet wat hij moest en zag geen andere uitweg dan omhoog te komen.
  Ik vind ook dat als een paard angst ogen heeft tijdens het staken, dat het om pijn gaat en het geen vervelend gedrag is. Het paard heeft dan zoveel pijn en ziet geen andere optie meer dan staken. Niet om de ruiter te pesten, maar om aan te geven, dat hij niet meer wilt en kan vanwege de pijn.
  symptomen van mijn paard samengevat:
  -geen constante staking
  -kan de eene dag super lopen en dan andere dag is een slangenvolte al te veel.
  -heeft angstogen tijdens het staken
  -is NIET gevoelig op de rug als je het aanraakt, of tijdens het opzadelen

  Hoop dat iedereen hier wat aan heeft en misschien zelfs hier iets in herkend bij zijn eigen paard.
 • sterre uiterwijk

  sterre uiterwijk

  vandaag weer heerlijk gereden en nagenoten van gisteren .
  na school met zip even lekker over het zandpad gestapt en niet echt iets gedaan bijzonders getraind gewoon lekker stappen daarna monopoly gereden en met hem het wijken getraind hij heeft nog niet altijd er zoveel zin in ook even het achterwaarts getraind en ook dat pakt hij al goed op hij doet kleine stapjes en heel scheef maar hij gaat al achteruit verder nog wat souplesse en laag gereden daarna op st lets be cool gereden voor de 2e keer opgezeten en voor het eerst gedraafd de eerste paar rondjes liep hij zo ernorm met zijn benen het was bijna niet uit te zitten en wat gaf het een gevoel daarna draafde hij nog heel groot maar geen benen in zijn nek en achterbenen tegen zijn buik hij heeft geen stap verkeerd gezet hij leert super snel en vind het ook heel leuk wat een geweldige pony # nu voorbereiden voor zaterdag ik kan echt niet wachtten !!
 • stephanie prins

  stephanie prins

  Naar lang wikke en wegen heb ik besloten hoe moeilijk ik het ook vind om mijn ontzettende leuk en lieve fjord Fjodor te verkopen wegens toch overgang naar paard.
  Fjodor is een ruin van 5 jaar van 1,49 groot!
  Het is een ontzettende knuffelkont en houdt van alle aandacht.
  Ik heb hem nu meer dan 2 jaar in me bezit en heeft nog nooit een stap verkeerd gezet, bokken steigeren of op hol slaan staat niet in zijn woordenboek.
  Hij is makkelijk te rijden en loopt makkelijk aan de teugel.
  Zelf heb ik hem altijd dressuurmatig gereden en zijn we bijna L geklasseerd en heeft potentie en de werklust voor het hogere niveau.
  Hij is super braaf op vreemd terrein en mocht iets engs vinden loopt ie er met een boogje om heen en daarna als je aanspoort dat het goed is loopt ie er gewoon langs!
  Bosritten is er ook al met hem gedaan, groot verkeer vind ie nog wel wat spannend, maar goed hij is 5 en ik rij niet echt buitenritten met hem.
  een sprongetje kan ie ook maken, maar dit heb ik niet veel met hem gedaan omdat ik een dressuur amazone ben
  verder is ie super braaf bij tandarts en hoefsmid, staat nu rondom ijzer ivm wedstrijden, maar kan ook gewoon zonder hij heeft sterke hoeven.
  ik laat hem nu om de 6 a 7 week bekappen ivm dat anders ze knie op slot kan komen te staan(komt vaak bij jonge paarden voor) groeien er meestal overheen.
  ik ben opzoek naar iemand waar ie lekker 24/7 buiten kan staan en in winter een warme stal heeft en die recreatief/dressuurmatig met hem wil rijden en zo af en toe eens een wedstrijdje wil rijden of hem misschien voor de kar wil beleren.
  Ben of ken jij iemand die zo leukerd zoekt, pb me dan
  Vind het heel erg moeilijk en wil een ontzettend leuk huisje voor hem vinden.
  vp is €3000 incl zadel en hoofdstel.
 • Daphne Plaisier

  Daphne Plaisier

  Vandaag I Am The Birthday Girl! Ik heb 2 prachtige nieuwe hoofdstellen gekregen, ze zij echt super mooi. Voor Nicolai één met een lak neusriem en parelmoer diamanten frontriem en voor Anysha één met roze diamantjes in de frontriem en van heel zacht leer omdat zij zo'n gevoelige huid heeft. Binnenkort volgt een foto. Zondag met Nicolai op wedstrijd in Rotterdam morgenavond weer les van mijn instructrice Jet! Ik kijk er zo naar uit!
 • Ayleen Min

  Ayleen Min

  Gister naar Roosendaal afgereisd om stalgenootje Britt aan te moedigen en te filmen. m.youtube.com/…
 • ilse verberne

  ilse verberne

  It's my birthday!!!!!!!!!!!!!
 • Laura van den Berg

  Laura van den Berg

  Oeps!! Al 2 maanden niks gepost.. Maar niet stil gezeten! Inmiddels een punt in het M1 binnen gesleept! Binnen een half jaar B naar M, nooit durven hopen. Sinds een paar dagen en nieuwe topper erbij! Even doortrainen en straks starten!
 • Kirsten Dirks

  Kirsten Dirks

  Jaaaaa Lloret 2014 it is !!
 • Esmee Donkers

  Esmee Donkers

  Eeen top weekend gehad in Odense (denemarken)!
  Zondag de landenproef gewonnen met 71,6% en maandag de kür gewonnen met 73%!! Botti weeer super goed zijn best gedaan!! Heel trots op hem!
 • Puck de Vries

  Puck de Vries

  gister ging de les met kazan echt goed! hij vind wel steeds meer maniertjes om er onder uit proberen te komen als ik de hulpen geef voor oefeningen,dat hij me dan verrast en ik dan streng moet zijn . ook de vliegende wissels alvast aan het oefenen Handsome had ik gelongeerd. erg genoten om naar te kijken omdat hij zo blij was haha. in de avond ibiza gezadeld voor de zadelmakmaker en gekeken. gaat al wel steeds beter. en Celine zelf gelijk weer zonder longe gereden en ging ook weer goed. die kan iik voortaan gewoon verder doorrijden vandaag een drukke planning.