Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 


cover photo

Leonie van der Eijk

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  1993-08-31
 • Over mijn

  Ik ben Leonie van der Eijk en ben op dit moment vierde jaars student Sport, Gezondheid en Management op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Aan mijn studie is al te zien dan ik veel passie heb voor de sport. Maar de mooiste sport blijft toch de paardensport.

  Ik ben begonnen met paardrijden toen ik vijf jaar was. Toen kwam mijn eerste echte pony op stal staan. Het was een C-pony genaamd Kitty. Eigenlijk was ik veel te klein voor een C-pony maar omdat ze zo braaf was heb ik met haar leren paardrijden. Ik ging wedstrijden rijden en ben uiteindelijk in de L2 geëindigd toen ze met pensioen ging. Er kwam een iets grotere C pony welke helemaal niet braaf was en ik vaak naast heb gelegen. Ik ben uiteindelijk tot de L1 gekomen toen we een drie jarige D-pony kochten. Deze heb ik zelf opgeleid en gingen we lekker trainen. De pony groeide door tot een E-pony en daar ben ik uiteindelijk tot in de Z1 gekomen. Ik werd 18 en wou de overstap maken naar de paarden. Helaas was er een economische crisis en E-ponys verkochten helemaal niet. Ik heb uiteindelijk nog ander half jaar bij de paarden gereden met mijn pony.
  We gingen opzoek naar een paard. Ik werd verliefd op een drie jarige merrie welke nog nooit van de wei was gekomen. Uiteindelijk bleek dit een schot in de roos. Na twee weken was ze zadelmak en na twee weken bij mij thuis ging ze al mee naar de clublessen. Het gaat op dit moment onwijs goed en in 2014 maken we, na een korte wedstrijd-stop in december, in januari de overstap naar de L1.

  Door mijn studie en de drukte die daarbij komt kijken rijdt ik maar één paard en verzorg ik het andere paard wat bij ons op pensioen staat. Verder ben ik onwijs blij met de grote stappen die Ewonder en ik elke week maken.
 • Klasse

Contact informatie

Lid sinds
zondag 08 september 2013 14:42
Laatst online
7 jaren
 • Leonie van der Eijk

  Gisteren had de organisatie besloten om de wedstrijd naar binnen te verplaatsen waardoor er maar een mogelijkheid was voor één proef. Wat ik natuurlijk niet erg vond gezien we lekker droog konden rijden. Wat een debuut in het L2 gereden vandaag zeg! Met twee storingen en de rest van de proef nagenoeg foutloos een mooie 3e plaats met 194 punten. Dit biedt heel veel perspectief voor de toekomst!

 • Leonie van der Eijk

  Gisteren ons eerste outdoor wedstrijd van het seizoen gehad. Voor het laatst L1 gestart. Ging onwijs goed!

 • Leonie van der Eijk

  Na veel diepe dalen in de trainingen komt er vanzelf weer iets positiefs! We mogen nu L2 starten maar daar wachten we nog eventjes mee.

 • Leonie van der Eijk

  De hele week had ze de lente in de bol maar vandaag gedroeg ze zich uitstekend. Wel wat slordigheidsfoutjes maar toch nog een respectievelijke 180 en 186. Zo trainen we maar weer verder!

 • Leonie van der Eijk

  Ondanks dat ze de lente in de bol had vandaag toch nog de spanning eruit weten te rijden tijdens de training.

 • Leonie van der Eijk

  Vorige week mee gereden in een clinic van Bart Bax. Onwijs leerzaam en veel tips mee gekregen om het rijden te verbeteren.

 • Leonie van der Eijk

  Straks mijn paard weer invlechten en dan zijn we er helemaal klaar voor. Vanavond neem ik deel aan een dressuurclinic van Bart Bax! Wat heb ik er onwijs veel zin in!

 • Leonie van der Eijk

  Wat ben ik blij dat ik zo een geweldig paard onder mijn kont heb! Het trainen gaat echt erg lekker!

 • Leonie van der Eijk

  Wat gaat het trainen de laatste tijd zo lekker. Als we zo door gaan verwacht ik dat we in het outdoor seizoen de overstap gaan maken naar het L2!!

 • Leonie van der Eijk

  Vandaag weer L1 gestart. De eerste proef ging erg netjes met nog wel wat aandachtspunten. De tweede proef ging erg slecht omdat er te veel spanning opgebouwd werd. De eerste proef een mooie eerste prijs met 187 punten. Trots op mijn puppiepaard!

 • Leonie van der Eijk

  Heerlijk getraind aan de onderdelen waar we in de proef nog beter op kunnen scoren. Namelijk scherpte, gelukkig gaat dit al steeds beter!! Onwijs blij met mijn topper!

 • Leonie van der Eijk

  Vandaag voor het eerst L1 gestart met mijn topper. Erg fijn gereden maar wel nog ruimte voor verbetering. Toch een mooie 186 en 181 punten gereden. #trotsopmijnpaard!

 • Leonie van der Eijk

  Na hard trainen komt het L1 debuut steeds dichterbij! We zijn er helemaal klaar voor

 • Leonie van der Eijk

  Gisteren wedstrijd gehad. Helaas hadden we niet onze dag, ze liep niet lekker en ik was hierdoor wat onrustig. Tot januari een wedstrijdstop door de drukke feestdagen. Lekker door trainen en in januari ons L1 debuut. Vandaag komt de veearts voor de enting en even naar het gebit kijken!

 • Leonie van der Eijk

  Gisteren wedstrijd gehad en het ging onwijs fijn. Nog wel een aantal miscommunicaties maar toch tweede met 191 en eerste met 195. In 2014 gaan we L1 starten!

 • Leonie van der Eijk

  Zaterdag wedstrijd gehad. Helaas verliep dit niet helemaal zoals het hoort te lopen. We weten wel waar we tegenaan lopen, en daar zijn we dus ook hard op aan het trainen! Dan komen de punten vanzelf wel weer!

 • Leonie van der Eijk

  Ook dit weekend was weer succesvol. Eerste met 184 en derde met 187. Waar we thuis veel op training wierp van het weekend zijn vruchten af!