Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 


cover photo

Laura Kool

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  1990-06-24
 • Over mijn

  Ik ben vrolijk, opgewekt, doorzetter, strebber, perfectionist, doelensteller, creatieve dame van 24 jaar.

  Ik kom uit de buurt van Schiphol.

  Ik heb 3 paarden waar ik elke dag met veel plezier hobbymatig aan het werk ben. Dit kan zijn rijden, wandelen, longeren noem het maar op.

  Ik heb Reno (v.Welt hit) sinds november 2011 in mijn bezig en kreeg helaas in mei 2013 en zware peesblessure. Ik rij hem thuis nu gewoon een klein uurtje maar nog altijd ben ik erg voorzichtig met hem, dus weinig zijgangen enz. Ik ben met hem in de B begonnen tot hij in het M1 met winst een peesblessure opliep. Hopelijk kan ik hem in 2015 in het Z mee gaan nemen.

  Ik heb Valencio (Kennedy x Gribaldi) sinds 28 december 2013 in mijn bezit en dit was liefde op het eerste gezicht. Valencio en ik zijn in het M1 begonnen en zijn nu al dik Z2 startgerechtigd.

  Karajan (v. Kostolany) heb ik sinds 28 november 2014 in mijn bezit en na 2 weken ben ik met hem al de ring in gegaan. Resultaat Z1 met 2 winst. Het is een Trakhener hengst.


 • Klasse

 • Instructeur/Instructrice

 • Profieltype

Onderwijs

Lid sinds
maandag 09 september 2013 23:19
Laatst online
7 jaren
 • kim spierings is vrienden met Laura Kool
 • Laura Kool

  Als jullie op mij willen stemmen voor de Bit finale , zou ik dat onwijs kunnen waarderen. Zie uitleg:

  Het online publiek kan van te voren via de website www.bitmagazine.nl stemmen op de ruiter die zij in het filmpje het beste vinden. Het online stemmen is mogelijk vanaf dinsdag 6 januari 12:00 uur tot en met zaterdag 10 januari 12:00 uur. Deze stem telt voor 50% van de publieksstem.
  De andere helft van de publieksstem is te behalen tijdens de avond zelf. Het publiek op de tribune heeft de mogelijkheid om zaterdagavond door het omhoog steken van een bordje haar voorkeur uit te spreken voor één van de deelnemers aan iedere battle. Het is dus slim om zo veel mogelijk vrienden en familie uit te nodigen die deze avond op jou kunnen stemmen.
  Wanneer het verschil op de tribune te klein is tussen beide ruiters, is het aantal stemmen die is behaald is via de website doorslaggevend voor de publieksstem.

  De voorkeur van het publiek telt voor 1/3 deel van de beoordeling. Door Adelinde wordt eveneens 1/3 beslist. De beoordeling van de coaches van het Adelinde Training Center is ook 1/3 stem. Alle drie de beoordelingen tellen dus even zwaar.l

 • Laura Kool

  Vandaag wederom een super leerzame dag. De proeven waren echt waardeloos daarnaast was ik zo beroerd als wat vanmorgen. Gister rond 01:00 a 01:30 snachts na mijn avondtuur in Drachten naar bed en dan niet kunnen slapen door de achtbaan van emoties. Om 07:00 uur vanmorgen ging de wekker weer.

  Gister heb ik natuurlijk een super voorbereiding gehad voor de wedstrijd van vandaag (NOT) dit doordat ik de hele dag in Drachten was. Ik heb Vally alleen 's avond rond 24:00 / 00:30 uur even gewandeld.

  Maar wauw wat was deze leerzame wedstrijd mij veel waard. Over het algemeen kan ik nooit te vreden terug kijken op proeven zoals die vandaag, maar vandaag een uitzondering op de regel.

  Met losrijden was hij echt super relaxd, ik reed lekker alleen in de bak tegen over de wedstrijdring. Naast de wedstrijdring was er ook een mogelijkheid tot losrijden.

  Vally blijft helaas andere paarden echt dood eng vinden en wij kregen daardoor in onze proef te maken met veel spanning. Dit uit zich dat hij erg heet wordt en voor springpaard gaat spelen (op zijn plaats). Maar wat een vooruitgang! Gewoon opzij springen voor een langs komend paard naast de ring en daarna weer verder gaan alsof er niks gebeurd was. Hij liet dan de spanning mooi afvloeien, ik kon weer luchtig in de hand worden, en hij wilde zijn rug en onderhals weer wat ontspannen. Nog niet helemaal goed maar wel heel eind opweg. Ik ging door zijn spanning ondanks dat hij het wel weer liet afvloeide (Moet nog even iets meer afvloeien) toch wat voorzichtiger rijden en probeerde er niet de maximale impuls uit te toveren, Maar het vertrouwen krijgen dat ook al zijn er spannings momenten gewoon ongestoord verder kunnen vond ik belangrijker dan het maximale eruit toveren met kans het toch weer te forceren.

  In de 1ste proef werd ik toch nog 2de ondanks dit de meest gespannen proef was en 2de proef 3de met toch nog een winst puntje. 1ste proef mag ik niet klagen met veel spanning, en te save gereden toch 202.
  Proef buitenbeschouwing gehouden ben ik zeer tevreden over onze vooruitgang w.b.t. de spanning. Vooral trots op Vally dat hij daar zo in is gegroeid en daarmee ook aangeeft dat hij mij meer durft te vertrouwen ook al vindt hij het echt dood eng.

  Met bang en dood eng bedoel ik echt doodsbang, hij gaat gewoon trillen!
  Sinds een paar weken zijn Vally en ik dermate aan de verzameling gekomen dat ik hem daarin push om te proberen de maximale impuls eruit te krijgen, verwacht daar nog niet te veel van maar het begin is er. Dit vindt hij erg moeilijk en gaat daardoor richting stress momenten. Doordat ik thuis bewust naar een zo verzameld mogelijke draf rijd en daarmee de stress momenten op zoek om vervolgens deze stress momenten weer te proberen af te laten vloeien heeft dit denk ik vandaag zijn vruchten afgeworpen.

  Hierdoor bleef hij toch met andere paarden in de buurt rijdbaar en kon ik hem weer relaxd in zijn hoofd krijgen, zonder van de proef af te wijken wat thuis in de training wel kan d.m.v. voltes enz rijden.

  Erg leerzaam! niemand had ons meer kunnen leren dan dat wij ons zelf hebben geleerd vandaag! Mogelijkheden tot weer verder uitbouwen van onze training en zo komen wij steeds een stapje dichterbij naar weer een nieuw doel.

 • Laura Kool

  Door naar de Bit Finale! Zo trots op lieve Traky. Hij heeft het toch maar weer mooi gedaan voor mij! Hij moest vandaag 2 keer (eerst selectie van de bit talenten en toen halve finale) rijden en nu mogen wij volgende week de Finale van Bit Talent rijden!!! Vandaag gewoon bij de beste 4 van de ongeveer 90.

  Op na volgende week, weer een ritje Drachten voor de boeg!

  Wel stemmen!! Via bit talent (exact zet ik er nog op) kun je stemmen op je favoriet. De ruiter met meeste stemmen wordt dan benoemd tot bit talent van het jaar 2015. Dus Als jullie allemaal op mij willen stemmen zou ik dat enorm waarderen, natuurlijk alleen als je dat ook echt vindt

  TopTalent Dressage Gefeliciteerd!! Super leul Laura Kool
  7 jaren Bewerk Verwijder
 • Karina Dekker is vrienden met Laura Kool
 • Nynke is vrienden met Laura Kool
 • TopTalent Dressage Laura Kool
  8 jaren

  Gefeliciteerd Laura, fijne dag toegewenst. Groetjes Danny & Lisette

  TopTalent Dressage Hoi Laura, die hebben wij idd niet gezien, we krijgen daar zo veel berichten excuus hiervoor. Maar uiteraard heb je daar nog steeds recht op. Mail ons even op info@toptalent-dressage.com dan kunnen we wat gaan afspreken. Groetjes Danny & Lisette
  8 jaren Bewerk Verwijder
 • Romy Verhoeven is vrienden met Laura Kool
 • Laura Kool is vrienden met vanja de boer
 • Laura Kool

  Wedstrijd debut met vally overleefd! Tja er valt zo veel over te zeggen maar wauw gewoon 2x 1ste met 2x 191 in het M1 (ondanks de 4en regen en zelfs een 2) dus zat zekker 4 winst in maar best trots! Heb hem nu 5 weken en dan gelijk 1ste wedstrijd om 8 uur savonds in het donker en met die wind, en dat met een heet paard! Heet was hij zeker wij gingen zo hard door de proef pfff, agg morgen proberen wij het in een iets minder hoog tempo? En ga ik vooral proberen te ontspannen, want ik had mischien nog wel de meeste spanning van ons 2!

 • sharissa visser is vrienden met Laura Kool
 • Sandra de Jong is vrienden met Laura Kool
 • Donna Lischer is vrienden met Laura Kool
 • Lisette Born is vrienden met Laura Kool
 • TopTalent Dressage is vrienden met Laura Kool