Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

Verjaardagen

 


cover photo

amber kooiman

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

  • Geslacht

  • Geboortedatum

    1994-03-12
  • Over mijn

    Hoi allemaal,

    Ik zal me even voorstellen ik ben amber kooiman en ben 19 jaar, ik ben al sinds mijn 4e (!) actief in de sport uiteraard begonnen met een shetlandpony en op 14 jarige leeftijd uitgegroeid naar de paarden.
    Bij de pony's heb ik altijd dressuur gereden tot ik helaas te groot werd voor mijn E-pony.
    Mijn eerste eigen paard werd een 2,5 jarige allround gefokte merrie (prestige vdl x Capitol) haar heb ik zelf opgeleid en later bleken haar kwaliteiten vooral on het springen te liggen, uiteindelijk sprong ze op M niveau en liep ze een L cross.
    Helaas kreeg zij op 6jarige leeftijd ernstige artrose en moesten we haar in laten slapen.
    Toen ik op zoek ging naar een nieuw paard wist ik zeker dat dit een dressuurder moest gaan worden! Gezien ik die uitdaging enorm miste.
    Na een zoektocht kwam ik bij mijn huidige merrie uit, een 7 jarige krack c merrie.
    Toen ik haar kreeg was ze nog erg groen, we zijn nog niet zo lang geleden begonnen en starten nu L2, in de training pakt ze ook de oefeningen van het M al heel fijn op en ik hoop dan ook ver met haar te komen!
    Onlangs heb ik ook mijn opleiding paardenhouderij en sport en orun afgerond dus hier ga ik lekker mee aan de slag!

    Groetjes en wie weet tot ziens op wedstrijd! :-)
  • Klasse

Contact informatie

Onderwijs

Lid sinds
dinsdag 10 september 2013 11:38
Laatst online
8 jaren
  • amber kooiman

    Schandalig lang niks van me laten horen door de drukte en blessure ! Sinds een maand ongeveer weer volop aan het trainen en alles steeds meer bevestigd aan het krijgen, de 1e wedstrijd van dit jaar was al super succesvol dus nu de verzameling verder aan het ontwikkelen! Zo zijn we weer lekker bezig

  • amber kooiman

    2013, wat een mooi jaar! Rustig aan begonnen met starten met mijn lieve merrie Anastacia W (krack c) en in januari de overstap maken naar het M!
    Elke wedstrijd staat ze er fijner aan en is ze net zo fijn te rijden als thuis
    Wat ben ik blij met deze aanwinst, ook heb ik mijn orun af kunnen ronden waar ik nu lekker mee verder wil en ben ik begonnen aan de nieuwe uitdaging op academy bartels!
    Ook wil ik nog even stilstaan bij mijn vorige merrie die ik helaas heb moeten laten gaan , van haar heb ik alles geleerd en zonder haar had ik nooit zo ver gekomen!!

    Ik wens iedereen nog ontzettend fijne dagen en een gezond, succesvol en sportief 2014!

    Liefs,
    Amber en Anna

    Lisette Born Jij ook all the best voor 2014!!
    9 jaren Bewerk Verwijder
  • amber kooiman

    Kan er een lang of kort verhaal van maken, maar dat ik baal staat bovenaan. Afgelopen zondag door pure pech een zware kneuzing en scheur in mijn duim opgelopen.. Als je dan naar de dokter gaat en fotos hebt gemaakt hoor je waar ne al bang voor was, het woord dat begint met een R en eindigt op ust! Helemaal k*t dus zeker nu ik Anna zo fijn aan het lopen had! Maar wat ben ik blij dat ik per januari weer terug mag komen op de academy gezien ze tevreden over me zijn en ik het super naar mijn zin heb! Het paard nu lekker thuis en me maar gaan richten op het geven van wat extra lessen tegen de verveling..

    amber kooiman Ja ontzettend, zeker als je al niet stil kan zitten!
    9 jaren Bewerk Verwijder
  • amber kooiman

    Aanstaande zaterdag de trainingsmeeting op Academy Bartels, met centraal de opleiding van het (jonge) dressuurpaard! Diverse clinics door o.a de academy instructeurs, Emmelie Scholtens en Tim Coomans! Ik denk dat het een super leuke dag gaat worden! Wie komt er ook?

  • amber kooiman

    Leuk hoor weekend maar mis het paardenkind wel nu ik thuis ben! Morgen gebruiken om wat les te geven en wat leuks te doem met vriendlief!

  • amber kooiman

    Ontzettend naar mijn zin hier op Hooge Mierde, en Anna begint echt al heel fijn te lopen en ze vinden haar een ijverig paard , helemaal gelijk met mijn gevoel want zo voelt ze ook elke dag weer aan! #trots

  • amber kooiman

    Trots op m'n merrie, net één dag hier en al zo super fijn kunnen trainen met der vandaag! #helemaalhappy

  • amber kooiman

    Gezien de "verhuizing" aanstaande zondag was er vandaag genoeg reden om nog even lekker inkopen te doen bij de Divoza! Goed geslaagd en Anna der bucas deken is ook al onderweg! Alvast rustig spulletjes aan het klaarleggen en vanmiddag nog een voorlopig "laatste" les van Moniek gehad wat erg fijn ging en met fijne stukken en wat huiswerk op pad zondag haha! #spannend#zinin

    amber kooiman Zeker! Gaan er voor de volle 200% tegenaan!
    9 jaren Bewerk Verwijder
  • amber kooiman

    Ik zou de frontriem van Judi heeeeel graag willen winnen! Om in de nieuwe omgeving dalijk met anna en de overstap daar naar het M het heel tof zou vinden om extra op te vallen en te schitteren met een mooie en bij mijn wedstrijdoutfit passende frontriem! Daarnaast heeft anna ook amper een voorpluk dus een eyecatcher als frontriem, Dat zet pas echt de laatste puntjes op de i!!

  • amber kooiman

    Ondanks de regen , sloten die overlopen, straten die blank staan, gewoon bikkelen en op wedstrijd .. Buiten lostijden!

    Lisanne Nici Removed
    9 jaren Bewerk Verwijder
  • amber kooiman

    Woeehoee!! 21 oktober met anna 'verhuizen' naar academy bartels, aan de slag, tof! Morgen eerst nog maar weer even starten!

    Lisette Born Echt helemaal geweldig voor je! En wat fijn dat talent wordt erkend en dat je deze mooie kans krijgt!
    9 jaren Bewerk Verwijder
  • amber kooiman

    Lessen ging weer erg fijn! De verzameling voor het M en gebroken lijntjes ij contragalop steeds meer aan het bevestigen! Zondag weer L2 starten en dan zijn we alweer bijna halverwege!! De 19e met de jazz x florestan van mijn zusje mee naar de vwf even begeleiden ernaar toe en dan knallen! En de 20e macrider! Leuke dingen dus in het vooruitzicht!!

  • amber kooiman

    Gister pittig lesje gehad, vandaag bij vriendlief in de zaak even meegeholpen en Anna weer fijn kunnen trainen ! Een stuk krachtiger al op het achterbeen zondag starten op simonshaven !! Spannend

  • Denise Huizenga is vrienden met amber kooiman
  • amber kooiman

    Trots op Anna, ondanks eigen spanning vandaag een fijn L2 debuut gereden en geresulteerd in winst en fijn jury commentaar, we kunnen weer lekker aan de slag! 6 oktober indoor in simonshaven, en volgende week een fotoshoot , voor nu.. Lekker met een kopje thee op de bank! #fijneavond

  • amber kooiman

    Zo alles ligt klaar, spullen zijn schoon! Nu op de 80e verjaardag van opa en morgen vroeg het kind klaar maken en om 13.17 eerste proef starten in Rockanje!! #spannenddd

  • amber kooiman

    Net de paardjes allebei rustig aan getraind, lekker gegymnastiseerd. De zenuwen voor zondag beginnen toch wel te komen hoor!!