Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

Verjaardagen

 


cover photo

Tess Wouters

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  2000-08-16
 • Over mijn

  Hoi allemaal,
  Ik ben Tess. 6 jaartjes geleden kreeg ik de paardenmicrobe te pakken. De eerste keer dat ik echt heb gereden was op kamp. Al snel bleek dat het op mijn buik geschreven was! Aangezien ik toen nog op internationaal niveau aan ritmisch turnen deed en niet veel tijd had reed ik alleen op zondag. In de vakanties kwamen er kampen aan. Ik stopte met het ritmisch turnen op dit hoge niveau op mijn tiende en daardoor kreeg ik meer vrije tijd. Ik beoefende nog acro maar daar is het misgegaan tijdens een training waarbij ik mijn gewrichtsbanden afgescheurd ingescheurd en zwaar verrokken heb.. Na 2maand thuis te zitten mocht ik zachtjes beginnen maar ik zag het niet meer zitten. Vanaf dan is alles rond paarden beginnen draaien. In het begin alleen maar zondags een uurtje met mijn mama en daarna mocht ik in de voorbereidende wedstrijdgroep gaan trainen. Ik kreeg mijn eerste halve stal: Spirit, een leuke jonge pony van 7jaar die ik daarna inruilde voor Sammy waar ik op kon groeien... Maar hij had niet de pit die ik zocht... Tot ik op Bolero stapte voor foto's voor verkoop... Om een lang verhaal kort te maken mama kocht hem. We zijn nooit echt opzoek geweest. Het was het lot... Dus het was een 5 jaarse D-pony met een meisje van 10 jaar die de wereld samen gingen trotseren... Het eerste jaar stonden we op de manege maar al snel bleek dat het zo niet verder kon. Dus zijn we verhuist naar een dressuurstal. Daar zijn we in 2011 in België in april subprovenciaal beginnen rijden in niveau 0. In het begin verliep het allemaal niet zo vlot met mijn deugniet. Hij was jong en moest het allemaal nog wel leren. Maar we hebben doorgebeten en datzelfde jaar zijn we in juni aan niveau 1 begonnen. We eindigden in het begin wel onderaan. Dit was hard, maar ik geloofde in onze talenten en kunde. Tegen het eind van dat zomerseizoen zijn we opgeklommen en de laatste wedstrijd waren we in de kür 3de geëindigd in de Pikeur-Eskadronfinale. In 2012 zijn we dan aan niveau 2 begonnen. In de winter wat oefenwedstrijden. In het begin van het zomerseizoen hadden we al mooie resultaten, maar het vlotte nog niet helemaal. In de vakantie hebben we dan veel kunnen trainen en vanaf augustus hebben we dan en grote stap gemaakt. We hebben de Pikeur-Eskadronfinale gewonnen. En we zijn Inter-provinciaal kampioene geworden met voor het eerst een score boven de 70%. In november 2012 zijn we dan voor het eerst aan de CDN in België begonnen. Nog veel werk voor de boeg, maar alle begin is moeilijk en ik bijt me erin vast en jullie zullen nog wel van ons horen!
  Mijn geschiedenis (op 2jaar tijd van niets komen tot nationaal niveau) belooft alvast een mooie toekomst! Ik heb nog 3 jaar tijd om helemaal door te groeien bij de pony's.
 • Klasse

 • Instructeur/Instructrice

 • Profieltype

Contact informatie

Onderwijs

Lid sinds
donderdag 19 september 2013 16:44
Laatst online
5 jaren
 • Tess Wouters Deel een foto in Tess Wouters's fotos album

  Alles vliegt voorbij. Het leek als gisteren maar het was gewoon (eind) vorig jaar!
  Ik starte mijn junioren debuut met Kingsley D-Day met een winnende proef van 68%. Ongelooflijk leuk en nadien ook leuk een interview gehad hier. Ondertussen starte ik met professor Kingsley Lucky Dance voor een 2de maal. Mooie scores maar nog wat onwennig in de proef als ruiter!
  In de trainingen gaan we alsmaar vooruit en zie je een mooie evolutie die ik binnenkort weer maar eens op wedstrijd hoop te tonen.
  Blij met de kans die ik heb gekregen vorige zomer om zo'n paard te mogen rijden!
  - equnews.nl/verkoop/kingsley-lucky-dance-naar-tess-wouters/
  - www.toptalent-dressage.com/index.php/…

  Daniëlle Quirijns ik vind kingsley D-Day zo'n knap en gaaf paard he!
  5 jaren Bewerk Verwijder
 • Hannelore is vrienden met Tess Wouters
 • Tess Wouters

  Wat heb ik het druk! Met alle drukte vergeet ik dan hier af en toe nog wat op te posten...
  Nu is er al een hele boeg veranderd sinds mijn laatste post! Ik heb mijn paardje voor de toekomst gekocht in september. First Diamond genaamd. Diamond is een onzettend knappe 5jaarse furstenball met onzettend veel kwaliteiten! Hij flirte met scores rond de 80% op FEI proeven bij de 4-jaarse. Nu hij bij mij staat doen we rustig aan en leren we elkaar elke dag meer en meer kennen! We zijn heerlijk aan het trainen. Dit zomerseizoen zou ik hem dan zelf starten bij de 5jarige. Daar heb ik erg veel zin in! maar toch al wat stress om tegen al die profruiters te rijden!
  dat zien we dan al wel! Voor nu trainen we!

  Bolero heb ik ondertussen 5x internationaal gestart. Mijn debuut was in Drachten. Nadien heb ik nog Pompadour en Biarritz meegedaan in 2015. Dit jaar, 2016, heb ik er nu twee opzitten. Sant marti Vell, Spanje en Saumur, Frankrijk. Deze telkens met een groot juryverschil waardoor ik niet echt de punten kreeg waarop we hoopten...!
  Samen moeten we nog een heel deel constanter worden in de proef!

  DIt weekend doen we mee aan de beker van België! Eens zien hoe dat gaat gaan!

  wens me maar succes!

  Maudi Baas heel veel geluk en succes
  6 jaren Bewerk Verwijder
 • Janine Bos is vrienden met Tess Wouters
 • kim spierings is vrienden met Tess Wouters
 • Tess Wouters heeft een nieuwe foto geupload
 • Nynke is vrienden met Tess Wouters
 • Kiki Romney is vrienden met Tess Wouters
 • Tess Wouters

  Wat fijn! Net te horen gekregen dat ik volgende week donderdag een leuke combinatie mag coachen op wedstrijd!. Ze heeft hem net 2maanden, en zijn nu volop aan het groeien! Ik ik mag hem 1x in de week rijden, en ga haar vanaf nu ook elke week trainen!
  Vind ik toch wel gaaf!
  Trouwens, deze pony komt uit Nederland...!

 • Tess Wouters

  Gister dan toch nog ingeschreven voor zondag nog eens een CDN mee te rijden!
  Ik hoop erop weer goed te kunnen rijden en weer een mooie scoren bijeen te rapen!
  Want dan zou ik internationaal kunnen starten!! Op hoop van zegen dat hij zich dze week gedraagt!
  Want het zou gewlidg zijn! Aangezien er binnenkort een internationale in ons België land is gepland... En dan hebben we nog het geluk dat het 10 min rijden is van bij ons z-thui! beter kan niet om een internationaal debuut te rijden! Maar bon, eerst zien we weer wel hoe we er zondag doorkomen...!
  Fingers Crossed!!!

 • Tess Wouters

  super blij, trots en content over gister!
  Hij liep wat moeilijker als deze week. Maar had hem er toch nog goed aan!
  Eindelijk ook kunnen laten zien wat we ECHT <aard zijn!
  En hebben dan ook een mooie plaats en % kunnen bemachtigen!
  65%-; 671 en een 5de plek! Niet slecht voor een vierde keer!!
  Ben ongelooflijk trots op mijn pony! Hij is nog maar zeven, en van zen 4,5 zadelmak. Op 2 jaar tijd zijn we letterlijk en figuurlijk van niets naar iets gegaan!
  Als dat nog niet genoeg zegt over de fantastische toekomst die ik tegemoet ga met mijn kleine vriend!!

 • Tess Wouters

  Net de App van TTD kunnen downloaden! En dan gebruiken we deze maar eens!
  Morgen gaan we nog eens proberen... Jaja, we gaan nog eens op wedstrijd, en gaan een CDN rijden. Deze week is alles super vlot verlopen, zijn draf pakt ie nu super aan! Galop is deze week wel wat minder, maar dat komt wel goed! Het is gewoon voor de ervaring! Allemaal duimen!!

 • Nele Ruys is vrienden met Tess Wouters
 • Tess Wouters

  dan toch in de gips, al is het maar voor een weekje, daarna worden er foto's genomen en zien we wel. dokter dacht wel dit ik met gips kon rijden! Dat zullen we snel te weten komen, seves eens proberen. Ook de zadelmaker komt nog eens om men zadel na te kijken! Nu maar hopen dat het lukt!

  Lisette Born Succes!
  9 jaren Bewerk Verwijder
 • Tess Wouters

  Oooh, vrijdag dan toch weer even kunnen rijden! Mijn dag was alweer geslaagd vanaf het moment ik erop zat! En wat liep ie lekker! Hij is weer top bezig! Maar helaas tedomme da doe verschrikkelijk veel pijn mijn duim. Woensdag dan toch nog eens naar de dokter... Die van de Rode Duivel... Gisteren ook naar de kine van de Rode Duivels gegaan. In betere handen kan ik niet zijn! Nu maar hopen dat ik weer snel kan rijden... Wat een week zonder rijden is al zoooo moeilijk!!

 • Tess Wouters

  Balen als je niet kan rijden! Een grote marteling als je iemand anders ziet rijden met jou pony! Maar ooh zo lief als hij aan het stappen was en hinnikte naar mij! Hij is een grote schat!!

  Tess Wouters Ik heb deze blessure al 2 weken, eigenlijk drie. Maar in de eerste week heb ik het niet gezegd. Wanneer de dokter zei dat ik moest rusten had ik die zondag nog een CDN en de volgende zondag een optreden met het demoteam. Deze wilde ik allebei meerijden, dus ben ik blijven rijden. Vanaf deze week lig ik echt volledig stil. als het binnen vier weken (dus nog 2weken) niet beter is zal ik voor 6 weken in de gips moeten, met de nodige revalidatie erna.
  9 jaren Bewerk Verwijder
 • Nikita Cheung is vrienden met Tess Wouters