Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 


cover photo

Juliette Snijders

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  1995-08-22
 • Over mijn

  Ik raakte al besmet met het paardenvirus toen ik 3 maanden oud was: bij mijn oom thuis mocht ik de shetlander Maartje aaien èn er natuurlijk even op 'zitten'.

  Vanaf dat moment fietste mijn moeder met mij in het fietszitje vaak naar een wei bij ons in de buurt waar de pony Raiza stond. Deze brachten we dan een lekker worteltje of wat boterhammen.

  Toen ik ongeveer 4 jaar oud was ben ik begonnen met met paardrijden op Manege Seurenheide te Well. Deze 'lessen' hielden in dat ze een half uurtje met me door de bossen stapten maar toen ik 5 werd was het dan eindelijk zover: ik mocht in de echte lessen meerijden!
  Bij Manege Seurenheide heb ik jarenlang met veel plezier in de lessen gereden, maar stiekem wilde ik erg graag een eigen pony.
  Toen ik 11 was en naar de middelbare school zou gaan, besloten mijn ouders dat het toch maar tijd was voor een eigen pony, maar deze pony moest vooral braaf zijn & een hoog knuffelgehalte hebben, want ze verwachtten niet dat ik wedstrijden zou gaan rijden.
  Uiteindelijk vonden we de pony Bento (v. Bayard), toentertijd een 11-jarige ruin die M2 dressuur had gelopen & L sprong.
  Twee maanden nadat we Bento hadden gekocht, maakten we al ons wedstrijddebuut in Merselo, hier werden we in de DB 3e met 209 punten. Zo'n droomdebuut hadden wij, èn mijn instructrice niet verwacht, dus dit was een leuke verrassing.
  Vanaf dat weekend gingen we steeds vaker op wedstrijd, wat resulteerde in bijna ieder weekend toen ik L & M met hem reed.

  Omdat we Bento vooral hadden gekocht omdat hij zo lief was, had hij niet de kwaliteiten die een sportpony nodig heeft. Daarom waren we erg blij dat ik, toen ik 14 jaar was, het aanbod kreeg om de merrie Caratina (v. Rafurstinels) te rijden. Deze merrie heb ik 1,5 jaar gereden met als hoogtepunt de 1ste plaats bij de Bestgaand in Lunteren.

  Ondertussen reed ik Bento nog steeds, waarmee ik uiteindelijk het M2 haalde. We waren op dat moment allebei 16 jaar, en hoe erg hij ook zijn best deed altijd voor me, was dit wel het punt waarop we hebben moeten besluiten om hem te verkopen omdat hij het hogere niveau niet aankon.

  Bento is uiteindelijk naar een meisje gegaan die vlakbij ons woont, en die er af en toe mee rijdt. De rest van de dag daar in de wei, wat hij héérlijk vindt!

  Na de verkoop van Bento kreeg ik het aanbod om de 7-jarige merrie Distelstar (v. Distelzar) te gaan rijden. De eigenaar van Distelstar had mij altijd met Bento zien trainen, en hij vond dat Bento mij tegenhield in mijn ontwikkeling omdat hij niet verder kon qua niveau maar ik wel.
  Distelstar was als veulen op de keuring in Duitsland kampioen geworden met een 9,5 voor exterieur & een 10 voor beweging, maar ze had tot nu toe alleen nog maar 2 veulens gehad en was dus nog onbeleerd.
  De merrie werd gestald bij mijn instructeur in Oeffelt, en samen met hem heb ik haar zadelmak gemaakt.
  15 maanden lang heb ik ontzettend kunnen genieten van deze ongelofelijk talentvolle merrie, waarvoor alle oefeningen een eitje waren! Door privé-omstandigheden bij de eigenaar was het voor mij helaas niet mogelijk om haar te blijven rijden.

  Hierna heb ik een korte periode zonder paard gezeten, omdat ik & mijn ouders goed moesten nadenken hoe we nu verder wilden. Ik zat inmiddels in 5VWO, en aangezien wij geen paarden aan huis kunnen houden waren mijn ouders niet van plan om een paard te kopen als ik over 2 jaar zou gaan studeren.
  Maar na lang overleg hebben we toch weer besloten om er zelf eentje te kopen. Zodra ik de advertentie op internet zag van Firoz (v. Uphill), wist ik al meteen dat dit 'm moest worden! Firoz was het enige paard waar we naar gingen kijken die nog onbeleerd was, en hij was nog hengst. Mijn ouders vonden het vooral een nadeel dat hij nog onbeleerd was, omdat ik dan niet zou kunnen voelen hoe hij onder het zadel was. Desalniettemin zijn we naar Firoz gaan kijken, en ik vond hem gelijk nòg leuker. Binnen een week was de koop rond.
  Firoz heeft eerst bij onze hoefsmid op stal gestaan, omdat mijn instructeur geen plek had. Dit gaf ons de tijd om hem te laten castreren. Na zijn herstel hiervan is hij naar de stal van mijn instructeur in Oeffelt verhuisd.

  Mijn instructeur heeft er de eerste twee keer op gezeten, en toen was het mijn beurt. Ondertussen heb ik Firoz nu al bijna een half jaar, en ik ben nog steeds zo blij met hem! Hij is nu bijna 3,5 jaar, en hij is zo werkwillig. Hij pakt met rijden alles netjes op, en is in de omgang ontzettend grappig. Hiernaast heeft hij ook de potentie als dressuurpaard, die bij mijn pony ontbrak.
  Het opleiden van paarden vind ik ontzettend leuk, en ik ben benieuwd wat ik met Firoz kan bereiken! Het komend winterseizoen beginnen we rustig aan met wat wedstrijden om ervaring op te doen, waarna we in de zomer de selectiewedstrijden gaan rijden.

 • Klasse

 • Instructeur/Instructrice

 • Profieltype

Contact informatie

Onderwijs

Lid sinds
donderdag 17 oktober 2013 20:22
Laatst online
6 jaren

Groepen

Nog geen lid van groepen.