Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 


cover photo

Fabiënne Heikens

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  1996-06-08
 • Over mijn

  Ik ben begonnen met paardrijden op manege De Nieuwe Heuvel toen ik 7 jaar was. Daar heb ik tot mijn 9e gelest. Een eigen pony was altijd mijn grootste wens en zelfs voordat ik op rijles zat wist ik al dat ik net zo wilde rijden als Anky. Mijn ouders konden rijden en vonden paarden heel leuk, maar echt verstand van paarden hadden ze niet, verder hebben ze ook nooit iets in de paarden gedaan.
  We zijn begonnen met het leasen van een pony genaamd Lucky. Hij stond bij een boer in de wei en was 3 jaar oud. Hij was toen ik begon met rijden wel beleerd maar nog erg ondeugend. Lucky stamt af van de hengst Jack. Een raspony was het niet want de vader was een Quarter horse en de moeder was onbekend. Op mijn 11e kreeg ik Lucky voor mijn verjaardag.
  Na 2 jaar kreeg ik bij dezelfde boer een verzorgpony aangeboden van iemand die daar op stal stond. Dit was een merrie genaamd Florarine. De eigenaar was zelf te groot en had te weinig tijd om er nog mee te rijden. We noemen haar Fleur en ze is een Anglo Arabier. Deze pony heeft mij heel veel geleerd omdat zij al L2 geklasseerd was geweest.
  Een paar jaar later zijn we verhuist en stalde we de paarden aan huis. Daar begon mijn wedstrijd carrière pas echt. Lucky wilde eerst niet mee op de trailer dus ben ik als eerste met Fleur wedstrijden gaan rijden. We vlogen door de B heen en hebben tot het M1 nooit lagere punten gehad dan 190. Uiteindelijk wilde Lucky ook mee in de trailer en zijn we met twee pony’s door gegaan. Ook Lucky ging wonderbaarlijk snel door de niveaus heen.

  Uiteindelijk heb ik met deze pony’s mooie successen mogen behalen:
  • 4e op de Gelderse kampioenschappen in de klasse B (Fleur)
  • Kringkampioen in de M1 (Fleur)
  • Kringkampioen in de M2 (Lucky)
  • Aantal keer Gelderse kampioenschappen gereden (beide pony’s)
  • 4e op de NRPS kampioenschappen (Fleur)
  • Zowel Lucky als Fleur tot het Z1 uitgebracht met winst voor het Z2

  Op mijn 16e heb ik de overstap naar een paard gemaakt. Soleige Angusch is nu mijn grote topper. Angusch is een afstammeling van Special D X Jazz. Hij is 1.75 hoog en toen we hem kochten afgericht tot de Z2. Dit paard rij ik nu bijna 2 jaar en heb er ontzetten veel van geleerd. Angusch was heel anders dan de pony’s, hij is veel vlugger, getalenteerd en een heel stuk groter. Het is een paard met veel karakter en dus ook erg dominant. Ik heb in het begin dan ook heel wat problemen met hem gehad om hem in het gareel te krijgen. Maar met een hoop doorzettingsvermogen zijn we nu echt aan het groeien. Ik rijd nu met hem ZZL en Junioren. Ook met Angusch heb ik al een aantal mooie resultaten geboekt. We zijn eigenlijk nu net pas een echt team geworden. Van Angusch verwachten we dan in de toekomst nog veel mooie momenten.

  Ik ben van de zomer geselecteerd voor de wintertrainingen van het Rabobank talenten plan. Ik mocht trainen bij Adelinde Cornelissen en dit ging echt heel goed. Deze trainingen hebben mij echt heel erg geholpen en een super kans geboden waarvoor ik de Rabobank en de KNHS heel dankbaar ben. Om te mogen trainen bij een van de beste amazones van het land is voor mij al helemaal te gek. Verder gaan mijn wedstrijden bij de Junioren ook steeds beter. Ik zit al steeds vaker tegen een kader score aan wat mij nog meer motivatie geeft om nog beter te willen. Helaas is dit pas mijn eerste jaar bij de Junioren en ook de laatste. Volgend jaar gaan we naar de Yong Riders.
 • Klasse

Contact informatie

Onderwijs

Lid sinds
maandag 24 februari 2014 19:06
Laatst online
8 jaren