Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 


cover photo

Michelle de Bruijn

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  1995-12-05
 • Over mijn

  Ik ben Michelle de Bruijn en ik ben 18 jaar.
  Ik rij nu met mijn paard Zuidveen (Jetset D x Farmer) M2 dressuur. Helaas heb ik er al meerdere keren uitgelegen met mijn paard door blessures.
  We zijn 2 maanden geleden erachter gekomen dat Zuidveen Kissing Spines heeft. Hierdoor moest Ik hem weer een maand stil zetten en we zijn nu weer rustig aan het opbouwen. Ik moet nu alleen wel mijn gehele training aanpassen. Heel veel laag rond rijden zodat hij zijn rug bol maakt en hierdoor geen pijn zal hebben. Zuidveen en ik kunnen gelukkig nog wel verder met de dressuur sport als hij dit toelaat, dit is dus nog afwachten. Zuidveen heeft een maand lang 3x in de week bij Koole revalidatie centrum in Bergen in de aqua trainer gestaan en is hij door fysio Beatrijs Bunte behandelt. Hij is hierdoor heel erg vooruit gegaan. Heel erg bedankt hiervoor.
  Ook mag ik nu een 5 jarige Jazz x cabochon rijden van de familie Ubbels. Hier mag ik ook mee gaan starten als wij zo ver zijn. Ik krijg les van mijn nicht Denise Hoogzaad.
 • Klasse

Contact informatie

Onderwijs

Lid sinds
donderdag 27 maart 2014 08:45
Laatst online
8 jaren
 • Michelle de Bruijn

  Kissing Spines.
  Wanneer het paard zijn rug opbolt, dan gaan de werveluitsteeksels uit elkaar. Wanneer het paard zijn rug hol maakt, dan komen de uitsteeksels naar elkaar toe. Wanneer deze uitsteeksels elkaar raken, of tussenliggende weefsels beklemmen, veroorzaakt dit pijn. Dat wordt Kissing spines genoemd.
  Je hebt Kissing Spines in meerdere stadiums.
  Mijn paard heeft het helaas in een vrij hoog stadium, dit konden wij ook op de röntgenfoto's zien.
  Ik heb mijn paard 3 jaar geleden gekocht, hij was toen heel erg scheef.
  Ik heb hem toen zelf recht gereden en sinds dien is hij gaan staken.
  Wij zochten er niet achter dat hij misschien pijn had en dachten dat hij me gewoon wilde uitproberen of vervelend was.
  Dit staken heeft hij 3 jaar volgehouden.
  Niet constant, WANT!! Mijn paard heeft nooit constant gestaakt.
  Ik heb nog tot de M2 met hem kunnen komen en heb vele prijzen met hem gewonnen en we konden meestal met de top 3 meerijden op wedstrijden.
  Mijn paard heeft tijdelijke pieken qua het rijden en loopt dan ook echt de sterren van de hemel, want lopen kan hij wel en van de een op de andere dag kan hij dan weer gaan staken, waardoor ik amper een slangenvolte met hem kan rijden, of hij staat alweer stil.
  Wij zijn uiteindelijk met Zuid naar de dierenartskliniek in Wolvega gegaan, omdat hij tijdens het staken enorme angstogen kreeg en als ik hem naar voren wilde rijden, wist hij niet wat hij moest en zag geen andere uitweg dan omhoog te komen.
  Ik vind ook dat als een paard angst ogen heeft tijdens het staken, dat het om pijn gaat en het geen vervelend gedrag is. Het paard heeft dan zoveel pijn en ziet geen andere optie meer dan staken. Niet om de ruiter te pesten, maar om aan te geven, dat hij niet meer wilt en kan vanwege de pijn.
  symptomen van mijn paard samengevat:
  -geen constante staking
  -kan de eene dag super lopen en dan andere dag is een slangenvolte al te veel.
  -heeft angstogen tijdens het staken
  -is NIET gevoelig op de rug als je het aanraakt, of tijdens het opzadelen

  Hoop dat iedereen hier wat aan heeft en misschien zelfs hier iets in herkend bij zijn eigen paard.

  Lisette Born Goed verwoord. Sterkte ermee
  8 jaren Bewerk Verwijder
 • Michelle de Bruijn

  Hallo,
  Ik heb al even niks meer geplaatst.
  Zoals jullie weten heeft mijn paard kissing Spines, hij staakt nog steeds na alle behandelingen, daarom willen wij nu ruimer gaan kijken dan de kissing Spines (om alles uit te sluiten)
  Gisteren zijn wij met Zuid naar Koole revalidatie centrum in Bergen geweest, hier hebben wij het zadel nogmaals laten nakijken en dat lag goed. De conclusie is dus dat het staken niet komt door het zadel. Monica heeft ons aangeboden dat zuid een week daar mag staan zodat de ruiters van het revalidatie centrum hem kunnen gaan rijden en observeren om te kijken of hun nog iets zien. Morgen gaan wij nog een haar onderzoek laten doen voor de voeding van zuid, of dit allemaal oke is. Ik hoop dat hier iets uitkomt en dat het rijden zal verbeteren. Als dit niet zo is gaan wij nog een laatste keer naar de dierenkliniek Wolvega voor een tilder infuus... Duimen voor vooruit gang!! Ik wil niks liever dan verder trainen met mijn topper. Met het paard waar ik op mag rijden, gaat het trouwens heel goed, hij gaat met stappen vooruit. Ik hoop met hem snel te kunnen gaan starten.

  Michelle de Bruijn Ja ik ben heel erg blij dat Monica dat aanbod deed, hopelijk komen hun nog ergens achter!
  Ik heb een berichtje geplaatst over Kissing Spines, maar meer over mijn eigen ervaring en hoe mijn paard ermee omgaat en op reageert.
  8 jaren Bewerk Verwijder

Groepen

Nog geen lid van groepen.