Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 


cover photo

Dionne Breur

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  1997-08-14
 • Over mijn

  Ik ben Dionne Breur en ik ben 18 jaar,
  Ik ben begonnen met paardrijden toen ik 8 jaar was op de manege. Op mijn 9e kreeg ik mijn 1e pony Mira. Mira was een 17 jarige vos merrie die al meer gelopen had (M1 dressuur en landelijkteam springen). Toen ik op mijn 11e onverwachts besloot om wedstrijden te gaan starten was dit alles behalve goed. Ik reed 145 en 146 in de B (!!), Mira was me altijd te slim af en begon te rennen als de galop kwam (nooit gemeen). In 2 jaar tijd alleen maar wedstrijden gereden om zelf minder zenuwachtig te zijn en de proeven te zien als training, maar uiteindelijk is het gelukt!! In 2 jaar tijd had ik in totaal 10 winstpunten in de B!

  Aangezien in te groot werd en Mira langzaam met de vut moest hebben we besloten om haar weg te geven en een andere pony te kopen. Mijn 2e pony werd Wicked, een 7 jarige bruine merrie met een heel wit hoofd die al M1+3 geklasseerd was. We kochten haar begin augustus en in december na 2 selectie wedstrijden was ik heel onverwachts kringkampioen! Met Wicked heb ik alle klasses tot 30 winstpunten uitgereden en zat ik binnen 3 jaar nog in het Z! Alle selectieuitslagen zaten we altijd bij de top 3 en mochten we door naar de Gelderse Kampioenschappen (iets wat ik nooit durfde dromen). Ik heb zelfs met Wicked tot 2 keer toe op de Nederlandse kampioenschappen mogen rijden, in het M1 en het Z1, en daarbij tot 2 keer toe een 11e plaatsing! Maar naast al het gedressuur heb ik Wicked ook in de springsport uitgebracht (ze was nou eenmaal springpaard gefokt). Dus ik als dressuurprikker moest een onervaren springpony ff rond rijden... Uiteindelijk na veel stops had ik de juiste knop te pakken en werden we reserve kampioen van de kring en 3e op de Gelderse kampioenschappen. Dit was nog allemaal in de B, verder dacht ik niet te komen. Maar uiteindelijk waren we Z startgerechtigd en heb ik 1 keer een HC rondje Z gesprongen (1,20 is toch best hoog voor een dressuurprikker)! Uiteindelijk reed ik Wicked dus Z2 dressuur (PR 68,89%) en was Z-startgerechtigd met springen (alhoewel de pony veel meer kon). Helaas is Wicked afgelopen november verkocht naar Marokko en gaat daar een leuk (en warm) leven te gemoed!

  Nu ben ik bezig met mijn volgende projectje, namelijk de halfbroer van Wicked opleiden. We gingen langzaam kijken voor een paard, maar wat mijn moeder een leuk paard vond, vond ik niets aan. En wat ik leuk vond, was niet te betalen... Toch kwamen we bij een advertensie terecht waar we als vader Nothing To Lose was en van de zelfde fokkerij kwam waar Wicked ook geboren is. Toen we de afspraak hadden gemaakt gingen we even naar Heerhugowaard met het idee dat het waarschijnlijk niet veel zou zijn maar we moesten ergens beginnen. Ik weet nog precies dat we de stallen binnen liepen en in de 3e stal zag ik een paardje waar ik meteen verliefd op was. Maar zelf bedacht ik me nog dat dat waarschijnlijk een paard is dat subtop loopt en nooit te betalen is voor de gewone mens als ik. Alleen toen stopte we voor zijn stal en bleek dit het paard te zijn waar we geen verwachting van hadden...

  Gold Boy is een donkerbruine ruin uit 2011, die we januari 2015 gekocht hebben. Ik leid hem nu zelf op onder begeleiding van Ineke Jansen. Gold Boy heeft een slechte start gehad toen we hem hadden, hij wilde niets eten. Voor een groot paard (1,72) at hij 2 handjes per dag. Aangezien Wicked ook geen makkelijke eter was en ook zo haar voorkeursdingen, zijn we opzoek geweest naar eten wat hij wel op at. 2 keer in een half jaar tijd de tansarts laten komen, ook nog eens 2 keer een uitgebreide mestonderzoeken maar niets kwam naar voren. In september namen wij de stap om met hem naar de kliniek te brengen en een gastroscopie uit te voeren. UIt het onderzoek kwam uit dat driekwart van zijn maag onderzat met allemaal zweren, in die zweren zaten een stuk of 30 horzellarven en uit het bloedonderzoek kwam eruit dat hij al bezig was met spierafbraak. Hij had geen tekenen van maagzweren en we hadden al helemaal niet gedacht dat hij er zo erg aan toe was. Als we nog 3 maanden hadden gewacht hadden we hem in moeten slapen volgende de dierenarts. Nadat Wicked in november verkocht was kwam Gold Boy december weer bij ons op stal (hij heeft ff mogen genieten van de wei). Nu tijdens dit outdoorseizoen zijn we begonnen met wedstrijden om ervaring op te doen, alleen hij leert zo snel! Hij is super ondeugend en staat graag op zijn achterbenen maar eigenlijk zijn we blij dat hij niet meer zo'n doodvogeltje is! Hij is super grappig en maakt overal een spelletje van (ook onder het zadel)... Maar eenmaal aan het werk, loopt hij fantastisch! Hij is misschien al 5 maar loopt zeker 1,5 jaar achter, daarom nemen we de tijd en genieten we gewoon van elk moment!

  Uhm, ja... beetje lang verhaal maar dat is mijn paardenlevensverhaal in het kort...
 • Klasse

 • Instructeur/Instructrice

 • Profieltype

Contact informatie

Onderwijs

Lid sinds
donderdag 02 juni 2016 15:41
Laatst online
5 jaren