Webshop

BezoekWebshop

Op zoek naar de leukste artikelen voor jouw paard?
Bezoek dan ook onze webshop!

Social Media

 

Follow us on FacebookFollow us on Facebook  instagram  

Lidmaatschap

Ben je nog geen lid van Toptalent Dressage?
Schrijf je dan nu in! Een lidmaatschap biedt je vele voordelen!

  • Een eigen profiel
  • Een eigen fotogalerij
  • De mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties (tegen betaling)
  • Het bekijken van andere profielen

Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 Toptalent Dressage Nieuws

|| Numa Verberne over het Belgisch Kampioenschap, een podium plaats zou mooi zijn ||

BK 2021 Numa Verberne een vaste waarde op het Belgisch kampioenschap, wat waren de prestaties in het verleden en hoe kijkt hij naar het aankomend BK.

Aan hoeveel BK’s heb je meegedaan en wat zijn de uitslagen toen geweest?

Als ik me niet vergis wordt dit mijn 5e BK. Ik heb er eentje bij de pony’s gereden met Dollarboy SG. Hierna heb ik er 2 gelopen in de junioren categorie met Riverdance waar we 2 keer Belgisch kampioen zijn geworden en tenslotte afgelopen jaar met Gatano in de Tour A waar we samen zilver behaalden.

Je start dit jaar weer op het BK nu in de klasse U25, dit is met een “nieuw” paard, kan je kort wat over je paard vertellen.

We hebben Gatano ongeveer 2,5 jaar geleden gekocht. Aangezien ik toen niet meer binnen de leeftijdscategorie van Young Riders viel hebben we besloten om Gatano door te trainen en enkele wedstrijden te rijden ter voorbereiding van het uiteindelijke doel: weer binnen een jeugdcategorie rijden; zijnde de Grand Prix U25. Het BK dat ik met hem heb gereden in Oktober 2020 was eigenlijk maar onze 2e of 3e wedstrijd en daarbovenop zijn allereerste meerdaagse wedstrijd. Ook al heb ik nog niet zoveel wedstrijden met hem gereden kan ik concluderen dat hij een ontzettende winnaarsmentaliteit heeft en binnen de ring altijd extra hard zijn best wilt doen, wat ontzettend fijn is! De afgelopen 2,5 jaar zijn we erg naar elkaar toe gegroeid en hebben we elkaar beter leren begrijpen. Als ik hem in 3 woorden moet beschrijven is hij zeer leergierig, nieuwsgierig en optimistisch ingesteld. We zijn nu al een eind gekomen, maar ik weet dat hij nog veel meer in petto heeft.

numa low res

Het BK 2021 is de eerste echt grote wedstrijd weer vanwege corona en onlangs het Rhino virus mochten er geen wedstrijden gehouden worden, is dit een belemmering geweest voor je?

Het corona virus maakt het ons niet gemakkelijk, laat staan dat er daarbovenop nog eens het Rhino virus uitbreekt in het begin van het seizoen. Het is niet eenvoudig om je trainingsplan op te maken als je geen idee hebt wanneer je weer op wedstrijd mag gaan. Hier bovenop is het erg lastig dat je als combinatie uit je “wedstrijdritme” wordt gehaald en al zeker wanneer je nog een groene combinatie bent in de ring. Langs de andere kant heb ik van deze periode gebruik kunnen maken om elke dag te trainen, nu dat al mijn lessen online zijn. Ik ben namelijk nog student aan de Universiteit Gent. Plannen en efficiënt te werk gaan zijn dus essentieel om zowel je sport als studies naar een goed einde te brengen.

Wat verwacht je dit jaar te bereiken op het BK?

Ik heb geen flauw idee wat dit seizoen zal geven. We zijn nog maar 3x uitgekomen in de GP U25- rubriek en behaalden 64,5%, 67,2% en 69,4%. Hierop kan je moeilijk een verwachting scheppen. Het belangrijkste voor ons als combinatie is nu zoveel mogelijk kilometers afleggen en elkaar nog beter leren kennen binnen de ring. Een podiumplaats zou natuurlijk mooi meegenomen zijn!

Bron TopTalent Dressage, overname zonder brons vermelding is niet toegestaan

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn