App

Google Play  
Google Play  

 || TTD Ambassadrice Maxime van der Vlist - Je eerste Internationale wedstrijd ||

Maxime Rabo

Foto: Digishots

Het is super spannend om voor de eerste keer op internationaal concours te gaan. Je vraagt jezelf waarschijnlijk af of je niks gaat vergeten, hoe zoiets verloopt en wat je allemaal moet regelen.  Je hebt verschillende vormen van internationale concoursen maar de meest voorkomende is 4 dagen en de aankomst is dan ook meestal op donderdag.

Dag 1: Je zorgt er voor dat je er op tijd bent voor de keuring (de vetcheck) want deze is altijd op de eerste dag van een internationaal concours. Voordat de vetcheck is moet je al aangemeld zijn bij het secretariaat. Je vult hier een formulier in met gegevens van de ruiter, paard en eventueel of je elektriciteit wil. Ook krijg je polsbandjes met de wedstrijdnaam erop, dit zijn tevens je toegangsbewijzen voor de stallen. Je zet je paard in de toegewezen stal en breng je je concourskast met spullen voor de stal. Er zit altijd standaard 1 pak zaagsel of 1 pak stro in de stal. Je kunt op de wedstrijd pakken zaagsel en stro kopen of vanuit huis meenemen.
Als de vetcheck begint, ga je met je paard heen en weer stappen en draven en dat wordt beoordeelt door jury’s en daaruit wordt bekend gemaakt of je paard in orde is en je mag starten tijdens het 1e onderdeel. Vergeet hierbij niet je FEI paspoort van je paard!! Tijdens de vetcheck draag je altijd je cap en handschoenen. Je paard word aan een hoofdstel voorgesteld en er is geen beenbescherming toegestaan. Knotjes zijn niet verplicht maar het staat wel netter. Na de vetcheck is het baan verkennen. Je mag dan trainen in de wedstrijdbaan, dat is ongeveer 45 á 60 minuten. Alles heeft een tijdschema en deze kun je vinden bij het secretariaat en daar moet je je aan houden. Je paard moet altijd een hoofdstelnummer op hebben, ook tijdens wandelen en gras eten!! De startlijst word na de vetcheck via een loting bekend gemaakt en daar kan en mag je bij zijn.

Dag 2: s’ Ochtends mag je meestal nog een keer baan verkennen en daarna begint onderdeel 1, de landenproef. Tijdens de rubriek worden er altijd tussenstanden gegeven. Het kan zijn dat je na de proef controle hebt van je bitten, sporen, oornetje en chipnummer. Zorg dat je je FEI paspoort bij hebt! Aan het einde van de rubriek is er een prijsuitreiking. De toegewezen prijswinnaars worden te paard gehuldigd. Alle deelnemers mogen door naar onderdeel 2. De startlijst word weer via een loting bekend gemaakt.

Dag 3: s’ Ochtends mag je meestal weer baan verkennen en daarna begint onderdeel 2, de individuele proef. Tijdens de rubriek worden er weer tussenstanden gegeven. Het kan zijn dat je na de proef controle hebt van je bitten, sporen, oornetje en chipnummer. Zorg dat je je FEI paspoort weer bij de hand hebt! Aan het einde van de rubriek is er een prijsuitreiking. De toegewezen prijswinnaars worden te paard gehuldigd. Hoeveel combinaties er door zijn naar de kür op muziek is verschillend. Dat word deze dag bekend gemaakt. De overige deelnemers mogen rijden in de “kleine finale”. Hierin rijd je nog een keer de landenproef. De startlijsten worden weer via een loting bekend gemaakt.

Later op de dag is er een soundcheck en mag je in de ring staan zonder paard en dan kan je bepalen hoe hard het geluid mag tijdens je kür en de volume wordt dan opgeschreven en als je dan morgen start is de muziek gelijk goed.

Dag 4: s’ Ochtends mag je ook weer baan verkennen en daarna begint onderdeel 3, de finale kür op muziek of de kleine finale de landenproef. Tijdens de rubriek worden er altijd tussenstanden gegeven. Het kan zijn dat je na de proef controle hebt van je bitten, sporen, oornetje en chipnummer. Zorg dat je je FEI paspoort bij hebt! Aan het einde van de rubriek is er een prijsuitreiking. De toegewezen prijswinnaars worden te paard gehuldigd.
En dan begint het opruimen om weer te vertrekken naar huis. Je betaald altijd achteraf je inschrijfgeld, want dan kan het prijzengeld verrekend worden met het startgeld. En de laatste tip, vergeet absoluut niet te genieten van alle sport en het mooie concours!! Het is geweldig om internationaal te starten.

Bron: TopTalent Dressage overname zonder bronsvermelding is niet toegestaan.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn