Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 TopTalent Dressage's fotos - ** Talent uitgelicht Ilse de Groot; haar doorzettings-vermogen haar droom en passie, starten bij de Young Rider **

Ik ben Ilse de Groot, 23 jaar en met mijn 5 jarige paard DJ Tiësto (v. Ziësto) rij ik op dit moment M2. Oorspronkelijk kom ik uit Pijnacker maar voor mijn baan als Personal Assistant bij Anky van Grunsven ben ik samen met mijn vriend naar het gezellige Den Bosch verhuisd waar we sinds juni van dit jaar wonen.
Sinds mijn vierde jaar ben ik gek op pony’s en paarden, zes jaar later kreeg ik mijn eerste eigen pony waarmee ik tot en met het M2 heb gereden. Op mijn 14e kreeg ik mijn eerste eigen paard Sydney (v. Gribaldi), die toen 5 jaar was. Samen zijn we van het L2 naar Internationaal Junioren niveau gegroeid onder begeleiding van Margreet Prosman uit Harmelen. In 2008 hebben we meerdere nationale en internationale Junioren wedstrijden gereden waardoor ik een berg aan ervaring heb opgedaan en onvergetelijke herinneringen aan deze wedstrijden heb overgehouden.
Sydney werd verkocht en daar kwam Tough Guy (v. Zirkoon) als opvolger en met oog op de Young Riders voor in de plaats. Met hem begon ik in het Z2, maar helaas is Toff (Tough Guy) maar 11 maanden bij mij geweest. Door een noodlottig ongeval verongelukte hij op een kliniek en moest ter plekke ingeslapen worden. Daarna heb ik nog twee paarden in het Z2 gestart maar helaas is een carrière bij de Young Riders er niet meer van gekomen.
Sinds april 2011 heb ik DJ Tiësto te rijden. De fokkers van DJ ken ik goed en na DJ één keer gezien te hebben in de opfok als 2.5 jarige besloot ik met hem aan de slag te gaan. Nadat hij zadelmak was gemaakt bij een springruiter heb ik DJ verder zelf opgeleid tot waar we nu zijn. Samen hebben we al mooie successen geboekt. In 2012 won DJ de voorselectie van de Pavo Cup voor 4 jarige dressuurpaarden in Dronten met 74.5 punt en een 8.5 voor zijn galop. Daarna werden we in de winter van 2012/2013 kringkampioen en Zuid-Hollands kampioen in het L2 met scores rond de 70%. Op het Nederlands Kampioenschap in De Meern in maart 2013 werden we Reserve Kampioen van Nederland. In september mochten we naar de Hippiade in het M1 waar we uiteindelijk in de finale op een zevende plek eindigden. DJ heeft inmiddels zijn debuut in het M2 gemaakt die hij won met ruim 66%! Nu gaan we ons klaarmaken voor de winterselecties en kampioenschappen in Brabant in het M2. Op lange termijn hoop ik door veel plezier en hard trainen samen met DJ en het team dat achter mij staat, naar het voor ons hoogst haalbare niveau te groeien.

-- Team TTD --

Reacties
In deze foto: